emag 1

miercuri, 24 august 2011

Prostia'i la putere

In ultima perioada au tot aparut stiri legate de anvelopele de iarna asa ca m-am apucat sa studiez si eu pe internet sa vad ce ma asteapta iarna asta, avand in vedere ca sunt un sofer responsabil.
In cautarile mele am gasit un articol pe internet legat de anvelopele all-season. Pentru ca nu avem destui bani, multi dintre noi apelam la aceste anvelope care le putem folosi si vara si iarna, dar care din pacate nu sunt specificate in OG5/2011.
Articolul pe care l-am citit si dupa care am inceput sa adresez intrebari autoritatilor statului poate fi gasit pe site-ul Romania curata.
Deci sa purcedem la discutiile pe care le-am purtat cu alesii statului.
Textul de mai jos este cel trimis urmatoarelor institutii ale statului: Ministerul Transporturilor, Senatul Romaniei,  Ministerul Administratiei si Internelor, Camera Depudatilor.

Buna ziua,
In baza legii nr. 544/2001 doresc sa va adresez doua intrebari.
1. Este obligatorie dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarna pe intreaga perioada calendaristica 1 noiembrie – 1 martie sau numai atunci cind se circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei?
2. Avand in vedere ca avelopele "all-season" sunt marcate cu M+S sau M&S sau M/S, iar in UE sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna as dori sa stiu daca anvelopele "all-season" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna si in Romania, iar, in caz afirmativ, care este, exact, prevederea legala care stabileste aceasta asimilare.
Va multumesc.
Acum urmeaza raspunsurile lor:
Senatul Romaniei

Guvernul Romaniei (sediul imbecilitatii). Dau o ordonanta despre care ei nu stiu nimic, dupa cum se vede mai sus, paseaza problema la Ministerul Transporturilor.

Apoi a urmat raspunul Ministerului Administratiei si Internelor. Minister care are in subordine directia Politiei Rutiere, care se va ocupa de punerea in aplicare a acestei ordonante, nu stie nimic de acest lucru si imi dau un raspuns "oficial" dupa cum urmeaza:

Stimate domn,
 In referire la solicitarea dumneavoastra va aducem la cunostinta faptul ca aceasta a fost transmisa, pentru competenta solutionare, la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii de unde veti primi raspunsul.
Cu stimaServiciul Presa si Comunicare Interna

Dupa cum se poate observa nu este nimic semnat, cu numar de inregistrare. A fost un raspuns pe mail normal lucru care nu m-a multumit si a trebuit sa cer lamuriri asupra acestui raspuns:
Buna ziua,
Referitor la email-ul transmis catre dvs. in data de 21.07.2011 prin care in baza legii nr. 544/2001 doream clarificari asupra OG 5/2011,
(1. Este obligatorie dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarna pe intreaga perioada calendaristica 1 noiembrie – 1 martie sau numai atunci cind se circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei?
2. As dori sa stiu daca anvelopele "all-season" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna in Romania, iar, in caz afirmativ, care este, exact, prevederea legala care stabileste exact aceasta asimilare (anvelope all-season = anvelope iarna).)
doresc sa va pun urmatoarele intrebari referitoare la raspunsul dat de dvs.:
1. Raspunsul de mai jos, primit de mine in data de 27.07.2011 de la dvs. - Ministerul Administratiei si Internelor, este un raspuns oficial din partea Ministerului Administratiei si Internelor?
2. Care este numarul de inregistrare al adresei mele cat si al raspunsului dat de dvs. - Ministerul Administratiei si Internelor?
3. Cine este persoana care a transmis si semnat raspunsul din partea Ministerului Administratie si Internelor?
Cu stima,
Raspunsul a venit relativ repede si il redau mai jos.
Va transmitem, atasat, raspunsul la solicitarea din data de 27.07.2011, cu scuzele de rigoare.
Cu stima, cms. Ion Aurel 
 Raspunsul oficial de la MAI... nu stiu nimic.

Raspunsul Ministerului Transporturilor... venit greu. Nu spune nimic clar. Abereaza in cel mai pur stil legislativ romanesc. Pentru ca am fost nemultumit de raspunsul lor, le-am scris inapoi.

Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul dvs.

Urmare a adresei mele, inregistrata la dvs. cu numarul 33382 din 22.07.2011 si raspunsul dvs. prin adresa nr. 33382/27.07.2011, doresc sa va adresez urmatoarele intrebari, in baza legii nr. 544/2001, avand in vedere ca raspunsul primit din partea dvs. nu este clar.
1. Unde scrie clar in ordonanta dvs. ca anvelopele "all-season" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna?
2. Cunoasteti continutul Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992?
3. Sunt anvelopele all-season anvelope de iarna potrivit legislatiei din Romania sau nu sunt?
4. Care este sanctiunea care mi se aplica daca sunt oprit de Politia Rutiera, pe un drum acoperit cu gheata, polei, zapda si se constata ca am autovehiculul dotat cu anvelope all-season?

Va multumesc.

Intre timp am dat primul mai si la Brigada de Politie Rutiera, care se afla in subordinea Ministerului Administratiei si  Internelor.
Concluzie! Puteti folosi acest document in cazul in care folositi anvelopele all-season si sunteti oprit de politie, daca aveti inscriptionat pe anvelopele, indicativele din document. Toata lumea stie ca anvelopele all-season sunt marcate asa cum este mentionat in raspunsul politiei.

Deci nu exista anvelope all-season iar anvelopele de iarna sunt marcate cu M+S sau M.S. sau M&S. Pot spune ca acest raspuns este pe aproape jumatate corect.
Pana acum toti nu mi-au dovedit decat ca sunt inapti mintal. Cred ca nici unul din ei nu a citit directiva 92/23/CE. Daca ar fi citit-o de la inceput ar fi stiut sa raspunda ca anvelopele all-season intra in categoria anvelopelor de iarna si sunt inscriptionate cu M-S sau M+S sau M.S. sau M/S sau M&S (M si S inseamna mud and snow, noroi si zapada).
Sa continuam analiza textului de lege.
Incerc sa inteleg de ce in legea noastra nu s-a specificat clar acest aspect privind anvelopele all-season si au facut trimitere la "Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992." Daca as fi un cetatean de la Cuca Macaii, cum as putea intra in posesia acestei directive? Mi-a fost si mie greu sa o gasesc pe net. Nu ar fi fost mai simplu sa fie precizat in textul legii? Raspuns: NU! pentru ca asa nu mai pot fi fraieriti soferii mai putin scoliti.
Mergem mai departe..." Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, după caz."
Interesante aceste Regulamente, numai ca problema este urmatoarea:
Alegeti dupa caz ce va convine prinvind anvelopele :)))))

Regulamentul (UE) nr. 54/2011 al Comisiei din 21 ianuarie 2011 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 447/2010 de deschidere a vânzărilor de lapte praf degresat prin procedură de licitație, cu privire la data intrării în depozitare a laptelui praf degresat din stocurile de intervenție


Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 54/2010 al Consiliului din 19 ianuarie 2010 de instituire a unei taxe antidumping definitive la importurile de etanolamine originare din Statele Unite ale Americii


Regulamentul (CE) nr. 54/2009 al Comisiei din 21 ianuarie 2009 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 669/97 al Consiliului în ceea ce privește deschiderea și gestionarea unor contingente tarifare comunitare pentru anumiți pești și anumite produse pescărești originare din Insulele Feroe



Si as putea continua cu aceste exemple. Daca nu ati inteles... Fiecare act legislativ este insotit de un NUMAR si un AN al emiterii acestuia. Dupa cum se vede si puteti cauta in lege, la aceste acte nu este specificat ANUL. In alta ordine de idei nici aceste doua regulamente nu sunt asa usor de gasit pe internet.

Avand in vedere ca nu este specificata o perioada calendaristica pentru folosirea lor revin cu urmatoarea intrebare. Merg pe Transalpina sau Transfagarasan (e preaf drumul), dupa data de 20 aprilie, si in varf la Transalpina pe la 2176 de metri e zapada pe carosabil si este si un echipaj de polietie. Sunt tras pe dreapta si mi se da amenda ca nu am anvelope de iarna. Ce fac? Umblu cu anvelope de iarna dupa mine si ma opresc sa imi echipez masina? Merg cu anvelopele de iarna si in Aprilie (calendaristic este luna de primavara)? Au fost cazuri in care in Bucuresti in luna Aprilie a nins.
O lege cu multe hibe si lacune de care statul poate profita de pe urma noastra.

Nu-i asa ca va place in Romania?



P.S. Astept raspuns si din partea altor autoritati. Am sa le public imediat cum am sa la primesc.

3 comentarii:

  1. Doamne cata rabdare ai avut cu ei.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai sunt si altii care se pare ca s-au facut ca ploua in legatura cu raspunsurile... Printre acestia se numara RAR-ul, cu care pot pune pariu ca politia va face verificarile si va aplica sanctiunile. Daca am fi mai multi care le-am cere mereu socoteala ar fi mai bine.
    Pe mine unu m-a stupefiat faptul ca a fost greu pentru initiator sa raspunda la intrebari, apoi Guvernu care a votat aceasta ordonanta nu a stiut nimic si nici MAI-ul care are in subordine politia rutiera. Nu stiu cum e prin alte locuri, dar ca exemplu la mine la locul de munca, daca este de facut sa zicem un inventar si trebuie sa il fac eu, directorul stie de acest lucru. Nu cred cred ca un minister cand discuta cu un alt minister vorbeste si da instructiuni portarului. Corect?

    RăspundețiȘtergere